Ekonomisk förvaltning

Vi gör ert uppdrag enklare

Att sitta i styrelsen för en bostadsrättsförening ska vara roligt och ge er en chans att påverka ert boende men innebär samtidigt en hel del administration. Vi hjälper till med löpande bokföring, årsbokslut, årsredovisning, underhållsplaner och all förvaltning som rör er förening eller fastighet.

Vi hjälper dig gärna!

Angelica Daviand
Angelica Daviand
Ekonomisk förvaltare

0729-91 50 41

Vi hjälper dig gärna!

Per Sunnerdahl Eng
Per Sunnerdahl Eng
Kundansvarig BRF

0729-98 00 42

Lösningsorienterad personal med fokus på kundens behov!

Marita Ström, redovisningsekonom Wästbygg AB

Löpande bokföring

Det är mycket att hålla koll på som styrelsemedlem. Leverantörsfakturor, in- och utbetalningar, kvitton, utläggshantering, deklarationer och andra viktiga deadlines måste hanteras. Vi tar hand om det löpande åt er så att ni inte missar något.

Bokslut och årsredovisning

Vid årsavslut är det extra mycket att tänka på, utöver bokslut och årsredovisning skall material lämnas till revisorn, föreningsstämma hållas, arvoden utbetalas, eventuella ändringsanmälningar göras till Bolagsverket.

Administration

Styrelsen skall enligt lag föra medlems- och lägenhetsförteckning, för att enkelt kunna administrera detta krävs ett fastighetssystem. Vi använder oss av system anpassade för BRF-förvaltning och administrerar med lätthet allt kring köp och försäljning av föreningens bostadsrätter, parkeringskontrakt, kontrolluppgifter mm.

Tillsammans med er tar vi fram rutiner för avisering av avgifter i det format som ni önskar. Vi hanterar även era inbetalningar och eventuella påminnelser.

Underhållsplaner och budget

Vi tar ett helhetsansvar i att förädla föreningens fastighet, ser till att värdet vårdas och att rätt åtgärder förbereds och utförs. En viktig del i det är underhållsplanen, en plan skapad tillsammans med er. Underhållsplanen är ett bra verktyg för den som arbetar långsiktigt med en fastighet. I samråd med styrelsen tar vi även fram förslag till samt upprättar budget utifrån er underhållsplan.

Kostnadskalkyler och ekonomiska planer eller ny förening

Är ni på väg att bilda en ny förening. Oroa er inte, vi hjälper er! Varje bostadsrättsförening ska ha en ekonomisk plan. Vid nyproduktion tar vi tillsammans med er fram den ekonomiska planen, koordinerar intygsgivningen samt registreringen.

Fråga oss gärna om hur vi kan hjälpa dig på ett smart, effektivt och kostnadsbesparande vis.

© 2023 FR Fastighetsservice | Made by everywhere